قفل مرکزی خودرو چیست ؟
برای آگاه سازی بیشتر درباره قفل مرکزی خودرو و ارتباط آن با رله قفل مرکزی و مزایا هایی که به همراه داشته ، در مرحله اول باید اطلاعات مختصری در رابطه با نحوه عملکرد قفل مرکزی اتومبیل در دست داشته باشیم . به صورت خلاصه وار ، خودرو ها را می توان به سیستم قفل الکترونیکی مجهز کنیم که مستقیما به سیستم دزدگیر اتومبیل متصل شود وبرای قفل کردن اتومبیل از داخل ، راننده به وسیله کلید ، یکی از درب های جلو را قفل کرده و در ادامه تمام درب های اتومبیل به حالت خودکار هم قفل می شود . در حال حاضر ، بیشتر اتومبیل هایی که تولید می شوند مجهز به سیستم قفل مرکزی می باشند . تا مدتی قبل ما یک خودرو را با یک کلید همچون هر درب عادی دیگری قفل می کردیم ، با توجه داشتن به پیشرفت تکنولوژی ، این روز ها روند قبل را به صورت کلی تغییر داده شده است . با گذشت زمان ، دو نوع قفل مرکزی وارد بازار تجیهزات اتومبیل شده است ، دسته اول به وسیله امواج مادون قرمز و دسته دوم به وسیله امواج رادیویی عملکرد دارند .لازم به ذکر می باشد که سیستم قفل مرکزی که این روزها مورد استفاده قرار گرفته می شود با امواج رادیویی کار کرده و عملکرد آن در طیف گسترده تری می باشد و بر خلاف نمونه مادون قرمز ، تحت تاثیر امواج خورشید قرار گرفته نمی شود .
رله قفل مرکزی اتومبیل :
قفل مرکزی اتومبیل ، به غیر از استفاده راحت ، یک ویژگی ایمنی بسیار مهم به حساب می آید . هر کلید از یک کد منحصر به فردی دارا می باشد که با کد وجود داشته در سیستم زنگ هشدار یا آژیر مطابقت داشته است . به حالت کلی این مدار از واحد کنترل الکتریکی دارا بوده که در حالت دریافت کردن سیگنال مربوط از میکروسوئیچ سمت درب راننده ، اقدام به قفل کردن یا باز کردن دیگر درب های اتومبیل می کند . البته نا گفته نماند که در بعضی از اتومبیل های قدیمی همچون پراید تنها درب سمت راننده مجهز به میکروسوئیچ می باشد ولی در دیگر اتومبیل های امروزی ، میکروسوئیچ در درب سمت شاگرد هم تعبیه شده است .
پس در این حالت باید در نظر داشته باشیم که ، سیستم های قفل مرکزی ، به سیستم هایی تبدیل شدند که با کنترل از راه دور هم کارکرد دارند و بر روی ریموت کنترل ، دکمه های متصل شده به کلید موجود هستند که به کمک آن ها خودرو را قفل و یا باز می کنیم و در بعضی از آنها دکمه ای برای خاموش کردن آژیر یا به عبارتی زنگ هشدار اتومبیل هم داشته اند به همین علت کنترل از راه دور برای باز و بسته کردن درب خودرو و چراغ های چشمک زن برای قرار گرفتن اتومبیل ها در پارکینگ و تشخیص دادن آن ها بسیار پرفایده می باشد .
نحوه عملکرد قفل مرکزی به این حالت می باشد که کلید ، به عنوان قسمت فرستنده یک سیگنال دارای کد مشخص که پیش تر هم به آن اشاره کردیم را ابتدا با کدی که در سیستم زنگ هشدار موجود می باشد ، مطابقت و بعد مقایسه می کند . واحد کنترل کردن از راه دور هم با کدی به اسم Skip Code کار کرده و بدیت معنی که فرستنده و گیرنده ، سپس بعد از قفل شدن درب ها ، کد از پیش برنامه ریزی (Pre-programmed Code ) دوباره تغییر داده می شود . در نهایت ، سیستم قفل مرکزی در جهت عدم استفاده کردن از کد های یکسان ، که خطر تشخیص دادن آن را به عبارتی به صفر رسانیده است ، روز به روز ایمن تر شده و به بیانی دیگر ، میلیون ها قسمت اتصال داده شده به هم در سیستم قفل مرکزی ، هیچ گاه از یک کد دوبار استفاده نکرده و نمی کند ، بنابراین شناسایی کردن کد به واسطه سارقانی که قصد بدست آوردن یا کپی کردن کد به وسیله دستگاه های مخصوص کد خوان را داشته اند ، به صورت غیر ممکن می باشد . بر خلاف ریموت کنترل های رادیویی که از کد های ثابت مورد استفاده قرار می داند ، نمونه های جدید روز به روز از ایمنی بیشتری دارا می باشند . در حقیقت ، در مدل های جدید تر،به غیر از میکروسوئیچ ، ماژولی تحت عنوان Transceiver ، هم برای فرستنده و هم گیرنده عمل کرده که فرد در حالت فشار دادن دکمه های وری ریموت کنترل ، سیگنالی برای باز یا بسته شدن درب اتومبیل به صورت امواج رادیویی در فضا منتشر شده که به واسطه سیستم کنترل قفل مرکزی دریافت می شود و در نتیجه سیگنال مجددی جهت فرستادن دستور مورد نیاز برای فعال کردن یکی از رله های مخصوص در رابطه با باز و بسته کردن درب ها ارسال می شود.
منبع : emdadhashtgerd.com